VDO Zlín v Izegemu

Ve dnech 16. – 18. září se Velký dechový orchestr města Zlína zúčastnil 48.Mezinárodního festivalu v belgickém Izegemu. Stalo se tak již počtvrté od roku 1988, kdy započala vzájemná spolupráce nejprve mezi spřátelenými orchestry obou měst a následně i mezi oběma městy navzájem.

Izegem, Belgie
Společně se skupinou mažoretek vedených p. Danou Mědílkovou, vystoupil orchestr nejprve v sobotu v rámci večerního show programu na hlavním náměstí. Během hustého deště se muzikantům i mažoretkám podařilo odvést maximální výkon oceněný velkým aplausem zaplněných tribun. V neděli dopoledne pak orchestr procházel centrem města v pochodovém rytmu a představil se tak i těm lidem, kteří se neúčastnili programu na náměstí. Nedělní odpoledne patřilo opět vystoupení na náměstí, kde po půlhodinovém koncertu VDO Zlín zahrály na závěr všechny zúčastněné orchestry společně evropskou hymnu – Ódu na radost.

Velký dechový orchestr společně s mažoretkami tímto účinkováním v Belgii důstojně reprezentoval jak své město Zlín, tak i českou kulturu. Tato akce se uskutečnila za finanční podpory statutárního města Zlín. Fotografie z této akce jsou ve fotogalerii