Podzimní koncert se povedl

4

V neděli 24. listopadu se ve velkém sále Kongresového centra Zlín uskutečnil tradiční Podzimní koncert Velkého dechového orchestru města Zlína. Přes šedesát muzikantů pod vedením dirigenta Svetoslava Točeva zahrálo skladby mnoha žánrů, od tradiční dechové hudby, přes koncertní, klasickou hudbu až po taneční, swingovou muziku. Orchestr na jevišti doprovázeli svým zpěvem také zpěváci Zuzana Sapárová a Ondřej Bureš. Na pódiu se během koncertu předvedlo téměř 120 mažoretek všech věkových kategorií a tanečníci Taneční školy A. + A. Mědílkových. Celým večerem vtipně a zasvěceně provázeli Kateřina Pešatové a Karel Mlček.

Zaplněný sál Kongresového centra přivítal orchestr úvodním Slavnostním pochodem od Antonína Dvořáka. Následovaly další známé sklady, např. Galop od Dmitrije Šostakoviče či valčík Víno, ženy a zpěv od Johanna Strausse. Ty nejmenší mažoretky se představily v pohádkové skladbě Sněhurka a sedm trpaslíků. K vrcholům první části koncertu patřil bezesporu Varšavský koncert, kde sólo na klavír zahrála pianistka Klára Černobilová. Závěr první půle patřil zpívané taneční směsce CHA-CHA v úpravě Václava Maňase ml., kterou zpestřilo vystoupení tanečníků v dalších rytmech jako waltz, samba aj..

Po přestávce pokračoval orchestr dalšími skladbami, ve kterých se představili také instrumentální sólisté orchestru: Robert Novák v skladbě Ennia Morriconeho Melody a Jindra Ponížil a Martin Franke ve Vzpomínce na Zbiroh od Václav Vačkáře. Současnou populární tvorbu zastupovala na koncertu píseň Skyfall ze stejnojmeného posledního filmu s agentem Jamesem Bondem. V originálu píseň nahrála zpěvačka Adele, se zlínským orchestrem si ji s chutí zazpívala Zuzana Sapárová. Finále koncertu patřilo vzpomínce na bývalého dlouholetého vedoucího orchestru Jaroslava Bílého v podobě jeho Melodií sladké Francie doprovázené opět krásnými mažoretkami a elegantními tanečníky v choreografii paní Dany Mědílkové.

Koncert se konal pod záštitou náměstka primátora města Zlína Mgr. Miroslava Kašného a za finanční podpory z Kulturního fondu města Zlína. Díky patří i vedoucí produkce paní Váňové a ostatním pracovníkům Kongresového centra za velmi vstřícné a obětavé jednání a spolupráci při organizaci koncertu, který v nadcházejícím předvánočním čase určitě uspokojil všechny příznivce dobré hudby a tance.

Fotografie z koncertu jsou ve fotogalerii zde.