Koncert k výročí


Dne 16. 5. 2010 se uskutečnil SLAVNOSTNÍ KONCERT Velkého dechového orchestru města Zlína,při příležitosti oslav 75. narozenin a ukončení aktivní činnosti hlavního dirigenta orchestru pana Jaroslava BÍLÉHO. Koncert byl koncipován jako poděkování orchestru, mažoretek i tanečníků, se kterými pan Jaroslav Bílý od příchodu do Zlína (1977) spolupracoval. Pod taktovkou současného dirigenta orchestru Svetoslava Točena hrál orchestr především skladby, které sám oslavenec zkomponoval nebo aranžoval. V programu také vystoupily mažoretky a tanečníci pod vedením paní Dany Mědílkové.

Koncert uváděl ing. Karel Mlček, který vtipnými postřehy z pestrého muzikantského života pana Bílého vytvořil uvolněnou a příjemnou atmosféru celého koncertu. Potřebnou důstojnost a oficialitu celé akci pak dodala přítomnost vzácných hostů, z nichž k nejváženějším patřila 1. místpředsedkyně senátu ČR paní Alena Gajdůšková, primátorka města Zlína paní Irena Ondrová a hejtman Zlínského kraje pan Stanislav Mišák.

Závěrem chci poděkovat panu Bílému za jeho dlouhodobě neutuchající aktivity při vedení a dirigování orchestru, skládání a komponování skladeb a organizaci řady festivalů, zájezdů, soutěží a dalších aktivit. Přejeme mu hodně zdraví, štěstí a pohody do dalších let.
Václav Talaš
Předseda orchestru

PROGRAM KONCERTU 16.5.2010

Jaroslav Bílý – Vstupní pochod (mažoretky )
Jaroslav Bílý – Na Hradisku
Frank Lowe – To je báječné – píseň z muzikálu „My fair lady“ (zpěv – Petra Slováková)
Jaroslav Bílý – Tobogán (mažoretky)
František Maňas – Slovácký tanec č. 5
Jaroslav Bílý – Pro pár krásných dnů (zpívá P.Slováková + A.Ryza)
J. Suchý, J. Šlitr – Babeta (mažoretky)
Kankán (mažoretky)

P Ř E S T Á V K A

J. P. Sousa – Pod hvězdnatou vlajkou (mažoretky)
C. M. Schomberg – Píseň Samotářky z muzikálu „Bídníci“ (zpěv – Petra Slováková)
Josef Hulák – Brněnská polka
arr. Karel Bělohoubek – Valčík č. 4 (tanečníci)
Miloš Machek – Cikánské tance
Jaroslav Bílý – Čas návratů (zpívá M. Černá + A. Ryza)
Jaroslav Bílý – Melodie sladké Francie (tanečníci + mažoretky)

Zpráva z regionu